Tomaatti-juustokeitto on helppo ja edullinen

Suussasulava tomaatti-juustokeitto on täyteläinen, moneen makuun sopiva keitto. Helposti ja vaivattomasti valmistuva keitto sopii hyvin vaikka kevyeksi lounaaksi tai alkuruuaksi.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 3 kpl Tuore tomaatti
  • 500 g Paseerattu tomaatti
  • 3 kpl Porkkana
  • 1 kynsi Valkosipuli
  • 1 oksa Varsiselleri
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 50 g Sulatejuusto
  • 2 dl Kevytkerma
  • 1/2 puntti Basilika
  • 1 dl Vesi
  • Oliiviöljyä. suolaa, sokeria, mustapippuria

Tomaatti-juustokeitto ohje

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkanat.

Huuhtele ja pilko tomaatit ja varsiselleri.

Laita pilkottut sipulit, tomaatit, porkkanat ja varsiselleri kattilaan, kuullota kevyesti oliiviöljyssä.

Lisää paseerattu tomaatti ja vesi.

Anna kiehahtaa ja hauduta noin 30 min kunnes kasvikset ovat kypsiä, soseuta sauvasekoittimella ja lisää sulatejuusto.

Lisää ripaus sokeria, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin.

Pilko pinnalle basilikan lehdet ja tarjoile heti.

Kommentointi

Miltä Tomaatti-juustokeitto maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 40 min
  • Valmistusaika 40 min
  • Kalorit 150 kcal / annos
  • Arvosana 4.4 / 5 perustuen 23 arvioon
  • Reseptin laatija