Timjamikanaa ja vihersalaattia

Kana on hyvänmaakuinen ja terveellinen lihavalinta, josta saa uudenlaisen elämyksen timjamin kanssa. Siihen yhdistettynä maukas vihersalaatti, on terveellinen ja monipuolinen ateria katettu.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 600 g Kanafile
  • 1 puntti Timjami
  • 1 puntti Ruohosipulia
  • 2 kl Valkosipulikynsi
  • 2 rkl Oliiviöljy
  • 400 g Erillaisia salaatteja (esim. Mizuna, rucola)
  • 1 rasia Kirsikkatomaatti
  • 1 puntti Retiisi
  • 300 g Mansikka
  • 1 kpl Kurkku
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan.

Timjamikana ja vihersalaatti ohje

Timjamikanat

Kuori valkosipulin kynnet ja kevyesti hakkaa ne murskaksi.

Leikkaa timjamia vähän pienemmäksi.

Yhdistä valkosipulinkynnet, timjami, mausteet ja öljy pakastepussiin. Lisää kana fileet ja sulje pussi. Pyörittele ja anna marinoitua vähintään 3 tuntia tai mielellään yön yli.

Ota fileet pussista ja pyyhi ylinmääräaiset timjamit ja valkosipulin palaset pois talouspaperilla, paista fileet kypsäksi.

Kesäinen vihersalaatti

Pese salaatit ja muut kasvikset huolellisest. Poista mansikoista kannat sekä kurkusta siemenet, huuhtele luumutomaatit

Pilko retiisit neljään osaan ja viipaloi puolitettu kurkku.

Revi salaatit kulhoon ja lisää vihannekset sekä mansikat.

Mikäli haluat, ripottele oliiviöljyä ja balsamicio kastikkeeksi muutama tippa.

Kommentointi

Miltä Timjamikana ja vihersalaatti maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 25 min
  • Valmistusaika 25 min
  • Kalorit 335 kcal / annos
  • Arvosana 4.3 / 5 perustuen 79 arvioon
  • Reseptin laatija