Timjamikanaa ja vihersalaattia

Kana on hyvänmaakuinen ja terveellinen lihavalinta, josta saa uudenlaisen elämyksen timjamin kanssa. Siihen yhdistettynä maukas vihersalaatti, on terveellinen ja monipuolinen ateria katettu.
Ainesosat
Neljä annosta
- 600 g Kanafile
- 1 puntti Timjami
- 1 puntti Ruohosipulia
- 2 kl Valkosipulikynsi
- 2 rkl Oliiviöljy
- 400 g Erillaisia salaatteja (esim. Mizuna, rucola)
- 1 rasia Kirsikkatomaatti
- 1 puntti Retiisi
- 300 g Mansikka
- 1 kpl Kurkku
- Suolaa ja pippuria maun mukaan.
Timjamikana ja vihersalaatti ohje
Timjamikanat
Kuori valkosipulin kynnet ja kevyesti hakkaa ne murskaksi.
Leikkaa timjamia vähän pienemmäksi.
Yhdistä valkosipulinkynnet, timjami, mausteet ja öljy pakastepussiin. Lisää kana fileet ja sulje pussi. Pyörittele ja anna marinoitua vähintään 3 tuntia tai mielellään yön yli.
Ota fileet pussista ja pyyhi ylinmääräaiset timjamit ja valkosipulin palaset pois talouspaperilla, paista fileet kypsäksi.
Kesäinen vihersalaatti
Pese salaatit ja muut kasvikset huolellisest. Poista mansikoista kannat sekä kurkusta siemenet, huuhtele luumutomaatit
Pilko retiisit neljään osaan ja viipaloi puolitettu kurkku.
Revi salaatit kulhoon ja lisää vihannekset sekä mansikat.
Mikäli haluat, ripottele oliiviöljyä ja balsamicio kastikkeeksi muutama tippa.
Kommentointi
Miltä Timjamikana ja vihersalaatti maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.