Siskonmakkarakeitto helposti ja kevyesti

Arkiruokaa parhaimmillaan, sitä siskonmakkarakeitto on. Keitot maistuvat kaikille eikä tämä helposti valmistuva siskonmakkarakeitto ole mikään poikkeus. Siskonmakkarat ovat yleensä jo valmiiksi maustetut ja suht suolaiset, joten keittoon ei tarvitse lisäillä paljoakaan mausteita.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 500 g Siskonmakkara
  • 400 g Selleri
  • 1,2 dl Vesi
  • ½ puntti Lehtipersilja
  • 150 g Palsternakka
  • 1 kynsi Valkosipuli
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 200 g Peruna
  • 2 rkl Lihafondi
  • Maustamiseen laakerinlehti ja kokonaisia mustapippureita, lisää suolaa tarvittaessa

Siskonmakkarakeitto ohje

Kuori ja pilko juurekset.

Laita vesi kiehumaan levylle ja lisää fondi ja mausteet.

Kun vesi kiehuu lisää joukkoon pilkotut juurekset ja anna hiljalleen porista noin 25 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä.

Pursota siskonmakkarapötköistä nokareita kuuman keiton sekaan.

Sekoita ja laita kansi päälle, anna hautua noin 5 minuuttia kunnes makkarat ovat kypsiä.

Hienonna persilja ja skoita joukkoon, tarkista suola ja tarjoile.

Kommentointi

Miltä Siskonmakkarakeitto maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 30 min
  • Valmistusaika 60 min
  • Kalorit 385 kcal / annos
  • Arvosana 4.9 / 5 perustuen 65 arvioon
  • Reseptin laatija