Sienikeitto tuoreista sienistä
Syksyllä on hyvä lähteä keräämään sieniä ja saada samalla melkein huomaamattaan todella hyvää hyötyliikuntaa. Sienistä voi tehdä monenlaista terveellistä ruokaa, sillä ne sisältävät kasvisten tavoin vähän kaloreita, samalla kuitenkin ne sisältävät paljon antioksidantteja ja jotkut sienet jopa alentavat kolestrolia. Tällä kertaa meillä on teille kevyen sienikeiton resepti jonka valmistaminen ei pitäisi olla kenellekkään liian vaikeaa.
Ainesosat
Neljä annosta
- 400 g Tuoreita sieniä
- 2 kpl Sipuli
- 5 dl Vesi
- 3 dl Kevyt ruokakerma
- 1 rkl Kanafondi
- 2 rkl Vehnäjauho
- 1 rkl Vahva kahvi
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan. Nokare voita paistamiseen.
Sienikeitto ohje
Poista sienistä mahdolliset roskat ja pilko tarvittaessa pienemmäksi.
Pilko kuoritut sipulit.
Kuulota sieniä ja sipuleita sen verran, että sienistä irtoava vesi on haihtunut.
Lisää joukkoon nokare voita ja vehnäjauhot, sekoita hyvin.
Lisää nesteet joukkoon ja anna kiehahtaa, mausta.
Anna makujen tasaantua 10 minuuttia kannen alla ja tarjoile.
Keitto onnistuu useista eri sienistä, esimerkiksi, suppilovahvero, kantarelli ja tatti.
Kommentointi
Miltä Sienikeitto maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.