Rahkakakku marjapohjalla
Rahkakakku on oiva tarjottava juhlallisuuksiin tai sitten muuten vaan arjen herkkuhetkiin. Raikkaan kakun juju on siinä että pohja on tehty marjoista, joten turhilta kaloreilta säästytään.
Ainesosat
Neljä annosta
- 1 purkki Rasvaton maitorahka
- 2 dl Kevyttä vispautuvaa kermaa
- 1 dl Mustikka
- 1 dl Mansikka
- 1 dl Vadelma
- 2 dl Marjamehu
- 2 kpl Liivate
- 2 kpl Kaurakeksi
- Makeuttamiseen ripaus rokeria tai muuta makeutusainetta
Rahkakakku ohje
Liota liivatteet kylmässä vedessä noin 10min.
Pilko puolet marjoista vuoan pohjalle.
Kuumenna mehu kiehuvaksi ja lisää liivatteet, anna hetki jäähtyä ja kaada pilkottujen marjojen päälle, laita vuoka jääkaappii hyytymään.
Kun mehu alkaa olla hyytynytn. (1 tunti) vatkaa kerma kovahkoksi vaahdoksi ja sekoita rahka nuolijalla vatkatun kerman joukkoon.
Kaada kerma-rahka massa vuokaan ja koristele tuoreilla marjoilla ja keksi muruilla.
Vinkki, parhaaseen lopputulokseen pääsee käyttämällä tuoreita marjoja myös pohjassa.
Voit kasata kakun myös kauniiseen lasiin kerroksittain, tällöin ei välttämättä tarvita hyydytettyä pohjaa, vaan kasataan marjat, kermavaahtoseos ja keksimurut kerroksittain.
Kommentointi
Miltä Rahkakakku maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.