Poronkäristys kevyesti ja terveellisesti
Riista on herkullista. Vielä herkullisempaa riista on timjamilla maustettuna tämän reseptin mukaan. Poron sijaan voit käyttää muutakin riistaa, kuten peuraa tai hirveä. Mikä parasta, resepti on todella vähärasvainen ja sopii hyvin painonpudottajalle. Tarjoile poronkäristys alla olevan reseptin mukaisen palsternakkamuusin kera.
Ainesosat
Neljä annosta
- 2 pkt Poronkäristys (onnistuu myös riistakäristyksellä)
- 1 pnt Timjami
- 3 kpl Sipuli
- 1 rkl Oliiviöljy
- 1 rkl Riistafondue
- 3 dl Vesi
- 1 tl Mustapippuri
Poronkäristys ohje
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi. Leikkaa timjamipuntti pieneksi. Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon. Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti. Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin. Riistakäristyksen ollessa täysin sulanut, lisää timjami. Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue. Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.
Lisää mustapippuri. Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran. Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa. Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.
Kommentointi
Miltä Poronkäristys maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.