Palsternakkamuusi on terveellinen vaihtoehto perunamuusille
Palstarnakkamuusi on kuin perunamuusia vain muutamalla erotuksella. Ensinnäkin, palsternakkamuusi on terveellisempää. Toisekseen, palsternakkamuusi maistuu pehmeämmältä, aromikkaammalta ja kaikin puolin herkullisemmalta. Lupaamme, ettet koskaan tee perunamuusia kun olet kokeillut tätä reseptiä!
Ainesosat
Neljä annosta
- 1 kg Palsternakka
- 4 dl Vettä
- 1 rkl Kasvisfondue
- 1 dl Vähärasvainen kerma
- 1 tl Suola
- 1 tl Valkopippuri
Palsternakkamuusi ohje
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä. Poista kanta. Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan. Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan. Lisää vesi sekä kasvisfondi. Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle. Lisää kerma. Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää. Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.
Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta. Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.
Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa. Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.
Sopii erinomaisesti mm. porinkäristyksen kylkeen.
Kommentointi
Miltä Palsternakkamuusi maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.