Linssikeitto on terveellinen valinta
Linssikeitto on erinomainen niin lisäkkeenä, alkupalana kuin lounasruokanakin. Miedon tulinen, mutta suomalaisen oloinen soppa toimii moneen makuun. Parasta on se, että tämä ruokalaji toimii laihduttajille siinä missä muillekin; puolisolle, lapsille, vieraille…
Ainesosat
Neljä annosta
- 2 dl Punainen linssi
- 1 l Vesi
- 2 kpl Kasvisliemikuutio
- 3 oksaa Varsiselleri
- 2 kpl Sipuli
- 1 kpl Sitruuna
- 200 g Tomaattimurska
- 1/2 kpl Punainen chili (tuore)
- 2 kpl Porkkana
- 1 kynsi Valkosipuli
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Linssikeitto ohje
Lisää vesi ja kasviliemikuutiot kattilaan ja laita miedolle lämmölle. Lisää tomaattimurska kattilaan. Halkaise chili, poista siemenet ja pilko, lisää tomaattimurskan joukkoon. Huuhtele linssit hyvin, ota toinen kattila ja keitä niitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, siivilöi ja lisää lopuksi keittoon. Kuori ja pilko kasvikset. Lisää kasvikset joukkoon. Anna keiton hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja mausta suolalla sekä mustapippurilla oman maun mukaan.
Kommentointi
Miltä Linssikeitto maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.