Kurpitsakeitto kevyesti ja helposti

Harvoin suomessa nähty versio perinteisestä kasvissose-keitosta jossa pää raaka-aineena kurpitsa. Kurpitsassa on paljon antioksidantteja ja vitamiineja ja jää usein huomiotta suomalaisessa keittiössä. Kurpitsa on lisäksi erittäin vähä kalorinen vihannes, joten sitä ei missään nimessä kannata jättää laihduttajan ruokavalion ulkopuolelle.
Ainesosat
Neljä annosta
- 1 kpl Myskikurpitsa
- 1 kpl Iso keltasipuli
- ½ kpl Chili
- 3 tl Inkivääriraaste
- 6 dl Maito
- 3 dl Kevytkerma
- Oliiviöljyä, suolaa ja pippuria
Kurpitsakeitto ohje
Kuori ja pilko kurpitsa ja sipuli (poista kurpitsasta myös siemenet).
Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi.
Lisää kaikki kasvikset kattilaan, kuullota hetki oliiviöljyssä ja lisää joukkoon nesteet. Lisää joukkoon hieman suolaa ja pippuria.
Anna kiehahtaa ja hauduta kasviksia noin 30 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Soseuta sauva- tai tehosekoittimella. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Jos keitto tuntuu liian paksulle voit lisätä sekaan lisää maitoa tai kasvislientä.
Tarjoile sellaisenaan tai paistettujen katkarapujen seurana.
Kommentointi
Miltä Kurpitsakeitto maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.