Kana-halloumisalaatti on raikas ja kevyt

Grillikausi on kohta käsillä, joten nyt on hyvä aika miettiä terveellisiä vaihtoehtoja grilliin. Jos halloumi on uusi tuttavuus, niin sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Sen ainutlaatuinen koostumus ja suolainen maku on hurmannut monen makuaistit. Toisin kuin monet muut juustot, halloumi ei sula yhtä helposti kuumennettaessa, joten sitä on helppo grillata.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 250 g Halloumijuusto
  • 250 g Kanafilee
  • 400 g Salaattimix
  • 1 rasia Miniluumutomaatti
  • viinirypäleitä, siemeniä/pähkinöitä

Kana-halloumisalaatti ohje

Leikkaa halloumi neljään osaan.

Kuumenna grilli ja grillaa halloumijuustoon kaunis grillipinta.

Mausta ja grillaa kana molemmin puolin, nosta tarvittaessa grillin keskitason ritilälle kunnes fileet ovat kypsiä.

Huuhdo ja leikkaa tomaatit ja viinirypäleet puoliksi.

Leikkaa kanafileet ja halloumi haluamaasi muotoon.

Levitä lautaset ja asettele salaattimix pohjaksi ja muut raaka-aineet kauniisti salaattipedin päälle.

Halutessasi voit pirskotella hieman oliiviöljyä ja balsamicoetikkaa salaatin päälle.

Huom. Halloumi on voimakassuolainen juusto. Voit halutessasi liottaa leikkaamiasi paloja vedessä noin 30 minuuttia ennen grillaamista, mikä vähentää hieman suolaisuutta.

Kommentointi

Miltä Kana-halloumisalaatti maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 30 min
  • Valmistusaika 30 min
  • Kalorit 225 kcal / annos
  • Arvosana 4.4 / 5 perustuen 23 arvioon
  • Reseptin laatija