Illalliselle kampasimpukoita ja kvinoa

Kvinoa on äärimmäisen terveellinen riisin tai viljan korvike, jota kannattaa hyödyntää myös muussa ruoanlaitossa. Ja että kampasimpukat ovat kalliita? Höpsis!. Salaisuus on ostaa simpukat pakkasesta, jossa ne säilyttävät makunsa. Näin annoshinta on sama, kuin missä tahansa lihassa.
Ainesosat
Neljä annosta
- 12 kpl Kampasimpukka
- 100 g Kvinoa
- 5 dl Vesi
- 1 puntti Lehtipersilja
- 1/2 puntti Kevätsipuli
- 1 dl Parmesanjuusto, raastettu
- 2 dl Rasvaton maito
- Rypsiöljyä paistamiseen. Suolaa ja mustapippuria maun mukaan.
Kampasimpukat ja kvinoa ohje
Lisää kvinoa kiehuvaan veteen ja anna hautua 15- 20 minuuttia. Lisää maito ja parmesanraaste toiseen kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Leikkaa persilja ja ruohosipuli pieniksi. Kuumenna paistinpannu levyllä ja lisää öljy, paista kampasimpukat molemmin puolin nopeasti (vain minuutteja) ja mausta suolalla. Sekoita sauvasekoittimella parmesanmaito kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kevätsipuli ja persilja keitetyn kvinoan joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kommentointi
Miltä Kampasimpukat ja kvinoa maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.