Perinteikäs kaalilaatikko kevyesti

Kaalilaatikkoa Kevennyksen malliin. Kaalilaatikko jakaa yleensä mielipiteitä, joidenkin suosikkina ja joidenkin inhokkina, kukaan ei voi kuitenkaan kiistää etteikö kaali olisi erittäin terveellistä.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 800 g Keräkaali
  • 400 g Jauheliha
  • 2 dl Rikottu ohrasuurimo
  • 0,5 dl Tumma siirappi
  • 1 kpl Sipuli
  • 2 dl Vesi

Kaalilaatikko ohje

Keitä rikotut suurimot kypsiksi n. 20 min

Poista kaalista uloimmat lehdet ja keskusta. Pilko kaali ja kuorittu sipuli suikaleiksi. Ruskista pienessä määrässä öljyä pannulla kevyesti.

Ruskista jauheliha.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla, sekoita joukkoon myös vesi.

Paista uuninkeskitasolla 175 c noin 1 tunti. Anna vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkasurvoksen kera.

Kommentointi

Miltä Kaalilaatikko maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 30 min
  • Valmistusaika 1 tunti 20 min
  • Kalorit 400 kcal / annos
  • Arvosana 4.5 / 5 perustuen 34 arvioon
  • Reseptin laatija