Perinteikäs kaalilaatikko kevyesti
Kaalilaatikkoa Kevennyksen malliin. Kaalilaatikko jakaa yleensä mielipiteitä, joidenkin suosikkina ja joidenkin inhokkina, kukaan ei voi kuitenkaan kiistää etteikö kaali olisi erittäin terveellistä.
Ainesosat
Neljä annosta
- 800 g Keräkaali
- 400 g Jauheliha
- 2 dl Rikottu ohrasuurimo
- 0,5 dl Tumma siirappi
- 1 kpl Sipuli
- 2 dl Vesi
Kaalilaatikko ohje
Keitä rikotut suurimot kypsiksi n. 20 min
Poista kaalista uloimmat lehdet ja keskusta. Pilko kaali ja kuorittu sipuli suikaleiksi. Ruskista pienessä määrässä öljyä pannulla kevyesti.
Ruskista jauheliha.
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla, sekoita joukkoon myös vesi.
Paista uuninkeskitasolla 175 c noin 1 tunti. Anna vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoile puolukkasurvoksen kera.
Kommentointi
Miltä Kaalilaatikko maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.