Haukipullat on kevyt herkkuruoka
Kalaa on hyvä syödä pari kertaa viikossa ja tällä reseptillä valmisettuna saa aikaan herkulliset haukipullat. Hauki jakaa yleensä mielipiteitä makunsa ja ruotoisuutensa takia, mutta kun hauen jauhaa kunnolla niin ruotoja ei tarvitse pelätä. Meidän tavallamme valmistettuna loihdit maistuvan kalaruuan!
Ainesosat
Neljä annosta
- 300 g Jauhettu hauki
- 3 dl Kevytkerma
- ½ puntti Pilkottu tilli
- 6 g Suolaa
- voita paistamiseen, pippuria
Haukipullat ohje
Sekoita hauen joukkoon kerma pallovatkaimella, lisää suola ja pilkottu tilli, sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.
Pyöräytä lusikalla massasta pullia kuumalle pannulle jossa tilkka öljyä, lisää nokare voita.
Paista pullat kauniin ruskeiksi ja loppukypsennä uunissa 175c n5-8 min koosta riippuen.
Tarjoile haluamallasi lisukkeella, esim kermaviilikastike ja uudet perunat.
Käytä tuoretta tilliä.
Kommentointi
Miltä Haukipullat maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.