Haudutettu raparperi on terveellinen lisuke jälkiruokaan

Raparperia on tarjolla keväästä syksyyn, joten nyt on hyvä aika haalia kasaan maistuvia reseptejä raparperille. Raparperista saa aikaan kaikenlaisia herkkuja ja tällä kertaa annamme teille helpon ja maistuva lisukkeen esimerkiksi jäätelölle.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 400 g Tuore raparperi
  • 5 dl Vesi
  • 1 dl Stevia

Haudutettu raparperi ohje

Poista raparperista mahdolliset tummuneet tai muuten huonoksi menneen osat.

Pilko raparperit noin 5 cm pituisiksi paloiksi.

Lisää vesi ja stevia kattilaan ja kiehauta.

Ota levy pois liedeltä ja lisää pilkotut raparperit kattilaan, laita kattilan päälle kansi tai kelmu.

Anna hautua noin 30 minuuttia kunnes raparperit ovat kypsiä.

Nostele kypsät raparperit pois liemestä suoraan lautaselle ja tarjoile esimerkiksi vispautuvan vaniljavaahdon tai kasvisrasvajäätelön kera.

Raparperin seuraksi sopii mainiosti myös tuoreet marjat.

Kommentointi

Miltä Haudutettu raparperi maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 40 min
  • Valmistusaika 40 min
  • Kalorit 80 kcal / annos
  • Arvosana 4.8 / 5 perustuen 47 arvioon
  • Reseptin laatija