Haudutettu raparperi on terveellinen lisuke jälkiruokaan
Raparperia on tarjolla keväästä syksyyn, joten nyt on hyvä aika haalia kasaan maistuvia reseptejä raparperille. Raparperista saa aikaan kaikenlaisia herkkuja ja tällä kertaa annamme teille helpon ja maistuva lisukkeen esimerkiksi jäätelölle.
Ainesosat
Neljä annosta
- 400 g Tuore raparperi
- 5 dl Vesi
- 1 dl Stevia
Haudutettu raparperi ohje
Poista raparperista mahdolliset tummuneet tai muuten huonoksi menneen osat.
Pilko raparperit noin 5 cm pituisiksi paloiksi.
Lisää vesi ja stevia kattilaan ja kiehauta.
Ota levy pois liedeltä ja lisää pilkotut raparperit kattilaan, laita kattilan päälle kansi tai kelmu.
Anna hautua noin 30 minuuttia kunnes raparperit ovat kypsiä.
Nostele kypsät raparperit pois liemestä suoraan lautaselle ja tarjoile esimerkiksi vispautuvan vaniljavaahdon tai kasvisrasvajäätelön kera.
Raparperin seuraksi sopii mainiosti myös tuoreet marjat.
Kommentointi
Miltä Haudutettu raparperi maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.