Grillatut kasvikset on maistuva lisuke
Aurinkoisena kesäpäivänä ei maistu mikään paremmalta kun grilliruoka. Täksi kesäksi meillä on onneksi tarjota terveellisempiä vaihtoehtoja, normaalisti suhteellisen epäterveellisten grilliruokien tilalle, tässä näistä ensimäinen. Kasvisten maut muuttuvat ja paranevat grillatessa, tämä on loistava terveellinen lisuke vaikkapa lihan kera tai sellaisenaan lihan korvikkeena.
Ainesosat
Neljä annosta
- 1 kpl Kesäkurpitsa
- 1 kpl Munakoiso
- Ripaus suolaa ja pippuria
Grillatut kasvikset ohje
Huuhdo kasvikset.
Leikkaa kasviksista kannat.
Leikkaa kasvikset pitkittäin noin 1cm paksuiksi ”pihveiksi”
Laita leikatut palat kulhoon ja ripottele kevyesti suolaa päälle, sekoita.
Anna kasvisten ”itkeä” noin 15 minuuttia ennen grillausta.
Kaada valunut vesi pois kulhosta ja lisää kevyesti öljyä kasvisten päälle.
Grillaa palat molemmin puolin kypsiksi kuumassa grillissä tai grillipannussa.
Mausta pippurilla ja vielä tarvittaessa suolalla.
Halutessasi voit marinoida kasviksia esimerkiksi valkosipulilla ja rosmariinilla.
Tarjoile esim. tomaattivinaigretten kera.
Kommentointi
Miltä Grillatut kasvikset maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.