Fenkolikeitto kevyesti kermaisena

Fenkolikeitto on pehmeä, kermaisen makuinen herkku, joka on kuitenkin äärimmäisen kevyt. Sen valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa. Ohjeen mukaisella maustamisella tämä soppa on suussa sulavaa.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 2 kpl Fenkoli
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 l Vesi
  • 2 kpl Kanaliemikuutio
  • 1 dl Kerma, 7% rasvaa
  • 1/2 puntti Kirveli
  • 4 oksaa Rakuuna
  • 2 rkl Maizena
  • 1 rkl Oliiviöljy
  • Suolaa ja pippuria oman maun mukaan

Fenkolikeitto ohje

Poista fenkolista vihreät osat ja kanta.

Pilko fenkolit ja sipuli.

Laita pilkotut kasvikset kattilaan ja lisää oliiviöljy, kuullota hetki miedolla lämmöllä. Älä ruskista. Lisää joukkoon vesi, kerma ja kanaliemikuutiot. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 35 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Lisää lopuksi yrtit, soseuta sauvasekoittimella, suurusta Maizenalla ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Tarjoile täysjyväpatongin kanssa.

Kommentointi

Miltä Fenkolikeitto maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 40 min
  • Valmistusaika 40 min
  • Kalorit 281 kcal / annos
  • Arvosana 4.5 / 5 perustuen 14 arvioon
  • Reseptin laatija