Kevennys

Kirjolohta ja piparjuurikastike

Kirjolohi on todella terveellistä sisältäen paljon hyviä omega-3 rasvoja ja monia vitamiineja ja hivennäisaineita. Piparjuurikastikkeeseen ja yksinkertaiseen salaattii yhdistettynä siitä saadaan maukas ja ravitseva kokonaisuus joka ei vie paljoa aikaa.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 4 kpl Kirjolohipala à 120g
  • 1 puntti Rucola
  • 1 ruukku Tammenlehtisalaatti
  • 2 kpl Kevätsipuli
  • 1/2 kpl Kurkku
  • 2 kpl Tomaatti
  • 0,1 kg Viinirypäle
  • 1 dl Kurpitsasiemen
  • 0,2 kg Kevytkermaviili
  • 2 tl Piparjuuritahna
  • 1/2 puntti Tilli
  • 1 rkl Tuore sitruunamehu
  • 1 tl Hunaja
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kirjolohta ja piparjuurikastike ohje

Kirjolohi

Huuhtele ja revi salaatit.

Pilko tomaatti, kurkku, viinirypäle ja kevätsipuli.

Sekoita ainekset keskenään ja lisää sekaan tilkka oliiviöljyä ja balsamicoa

Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla, lisää paistinpannuun tilkka rypsiöljyä ja paista molemminpuolin kuumalla pannulla kypsäksi.

Piparjuurikastike

Pilko tilli ja purista tuore sitruunamehu.

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua 45 min ennen tarjoilua.

Kommentointi

Miltä Kirjolohta ja piparjuurikastike maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 25 min
  • Valmistusaika 25 min
  • Kalorit 380 kcal / annos
  • Arvosana 4.7 / 5 perustuen 21 arvioon
  • Reseptin laatija