Kevennys
Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika
  • Valmistusaika
  • Kalorit 389 kcal / annos

Kevyt lohikeitto / kalakeitto

Lohikeitto on hyvä ja terveellinen ruoka. Kala on erittäin ravintotiheää ruokaa, se sisältää todella paljon A-, D-, E- ja B-vitamiineja sekä magnesiumia, jodia, fosforia, rautaa, kuparia ja kalsiumia. Toisin sanoen kalassa on kalorimäärään nähden paljon elimistölle tärkeitä rakennusaineita. Kalakeiton voi hyvin yhdistää toisen reseptimme, maalaisleivän, kanssa.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 400 g Lohi
  • 800 g Peruna
  • 2 kpl Sipuli
  • 0,5 l Maito
  • 0,4 l Vesi
  • 0,3 l Kevyt ruokakerma
  • 1 puntti Tuoretilli
  • 3 rkl Kalafondi
  • 4 kpl Mustapippuri
  • Nokare voita, suolaa

Ohjeet

Kuori ja pilko perunat ja sipuli.

Kuullota perunoita ja sipuleita kevyesti voinokareen kanssa.

Lisää vesi, maito, pippurit ja kalafondi. Anna kiehua kevyesti.

Poista kalasta nahka ja pilko kuutioiksi.

Pilko tilli.

Anna keiton kiehua, kunnes perunat ovat kypsiä, noin 25 min riippuen perunoiden koosta.

Kun perunat ovat kypsiä, lisää joukkoon kerma, anna kiehahtaa ja lisää kalakuutiot.

Sammuta levy ja anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia, lisää tilli ja tarjoile.

Mausta lohikeitto tarvittaessa vielä suolalla.

Keittoon sopivat muutkin kalat, kuten ahven, kuha jne.