Illalliselle kampasimpukoita ja kvinoa

Kvinoa on äärimmäisen terveellinen riisin tai viljan korvike, jota kannattaa hyödyntää myös muussa ruoanlaitossa. Ja että kampasimpukat ovat kalliita? Höpsis!. Salaisuus on ostaa simpukat pakkasesta, jossa ne säilyttävät makunsa. Näin annoshinta on sama, kuin missä tahansa lihassa.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 12 kpl Kampasimpukka
  • 100 g Kvinoa
  • 5 dl Vesi
  • 1 puntti Lehtipersilja
  • 1/2 puntti Kevätsipuli
  • 1 dl Parmesanjuusto, raastettu
  • 2 dl Rasvaton maito
  • Rypsiöljyä paistamiseen. Suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Kampasimpukat ja kvinoa ohje

Lisää kvinoa kiehuvaan veteen ja anna hautua 15- 20 minuuttia. Lisää maito ja parmesanraaste toiseen kattilaan ja kiehauta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Leikkaa persilja ja ruohosipuli pieniksi. Kuumenna paistinpannu levyllä ja lisää öljy, paista kampasimpukat molemmin puolin nopeasti (vain minuutteja) ja mausta suolalla. Sekoita sauvasekoittimella parmesanmaito kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kevätsipuli ja persilja keitetyn kvinoan joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentointi

Miltä Kampasimpukat ja kvinoa maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 35 min
  • Valmistusaika 35 min
  • Kalorit 210 kcal / annos
  • Arvosana 56 / 5 perustuen 4.9 arvioon
  • Reseptin laatija