Kevennys

Maistuvaa kalkkunanrintaa ja yrtti-ohrattoa

Pinaatilla, pähkinällä ja aurinkokuivatulla tomaatilla täytetty kalkkunanrinta on todella vähärasvainen, mutta herkullinen pääruoka. Risoton ”korvike” ohratto on laihduttajan unelma, sillä ohran hiilihydraatit ovat hitaita, jolloin näläntunne pysyy loitolla pidempään.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 1 rs Pakastepinaatti
  • 1 prk Aurinkokuivattu tomaatti
  • 100 g Pähkinä (esim. cashew)
  • 4 kpl Kalkkunanrinta
  • 4 dl Ohraryyni
  • 7 dl Kanaliemi
  • 1 puntti Tuore persilja
  • 1 puntti Tuore ruohosipuli
  • 1 kpl Sipuli
  • 1 dl Kevyt ruokakerma
  • ½ dl Sitruunamehu
  • 1 dl Valkoviini (ei välttämätön)
  • 1 dl Mustaleima-raastetta (ei välttämätön)
  • Oliiviöljyä paistamiseen. Suolaa ja mustapippuria maun mukaan.

Täytetty kalkkunanrinta ja kevyt yrtti-ohratto ohje

Kalkkunan rinta

Laita uuni kuumenemaan 170 asteeseen. Valuta hyvin sulanut pinaatti. Valuta aurinkokuivattu tomaatti huolellisesti ja leikkaa sen jälkeen suikaleiksi. Murskaa pähkinät morttelissa tai esimerkiksi kahden leivinpaperin välissä paistinpannua apuna käyttäen. Voit myös käyttää tehosekoitinta. Yhdistä pinaatti, tomaatit ja pähkinät massaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee veitsellä tasku kalkkunafileeseen. Täytä fileet lusikalla, mutta varo laittamasta liikaa, jottei täyte pursu paistaessa ulos. Paista fileet nopeasti pannulla, jotta niihin tulee hieman väriä ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita fileet uuniin ja kypsytä n. 12min. Anna levätä hetki. Tarjoile yrtti-ohraton sekä vihreän salaatin kanssa.

Yrtti-ohratto

Kuori ja pilko sipuli pieneksi kuutioksi. Kuullota sipulia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä hetki. Lisää ohraryynit ja jatka kuullottamista. Mikäli haluat käyttää viiniä, lisää valkoviini ja anna kiehahtaa samalla sekoittaen. Lisää kanalientä aina desi kerrallaan ja anna kypsyä hiljalleen pienellä lämmöllä. Lopuksi lisää kerma, sitruunan mehu ja pieneksi pilkotut yrtit. Maista ja mausta suolalla sekä pippurilla. Jos haluat käyttää juustoraastetta, lisää se lopuksi.

Kommentointi

Miltä Täytetty kalkkunanrinta ja kevyt yrtti-ohratto maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 30 min
  • Valmistusaika 40 min
  • Kalorit 719 kcal / annos
  • Arvosana 78 / 5 perustuen 4.3 arvioon
  • Reseptin laatija