Kevyt ja helppo juuresmuusi

Todella maukkaan makuinen muusi on oiva lisuke monelle ruualle ja tarjoaa vaihtelua perunauusille. Muusin voit tehdä mistä juureksista vain haluat, joten heitä sekaan lempijuureksesi ja nauti!

Ainesosat

Neljä annosta

  • 5 kpl Porkkana
  • 300 g Juuriselleri
  • 300 g Palsternakka
  • 1 l Maito
  • Suolaa, pippuria ja nokare voita

Juuresmuusi ohje

Kuori ja pilko juurekset.

Keitä pilkotut juurekset kevyesti suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

Soseuta, lisää maito ja voi.

Maitoa kannattaa lisätä oman maun mukaan, mitä enemmän sitä laitaa niin sitä juoksevampaa muusista tulee.

Halutessasi voit maustaa muusia pilkotulla ruohosipulilla ja/tai lehtipersiljalla.

Kommentointi

Miltä Juuresmuusi maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 20 min
  • Valmistusaika 20 min
  • Kalorit 150 kcal / annos
  • Arvosana 4.4 / 5 perustuen 57 arvioon
  • Reseptin laatija