Jauhelihakeitto kevyesti ja helposti

Lihakeitto on helppo ja maukas peruskeitto, josta lapsetkin tykkäävät. Tästä reseptistä voit helposti muokata mieleisesi lisäämällä tai poistamalla vihanneksia. Jos kaipaat tähän perussoppaan lisää potkua, niin voit lisätä oman makusi mukaan chiliä joko tuoreena tai kuivattuna.

Ainesosat

Neljä annosta

  • 400 g Vähärasvaista jauhelihaa
  • 5 kpl Porkkana
  • 250 g Palsternakka
  • 1 kpl / 250 g Lehtiselleri
  • 2 kpl Keltasipuli
  • 2 rkl Häränlihafondi
  • 4 kpl Mustapippuri
  • 1 kpl Laakerinlehti
  • 1 litra Vesi
  • 1 puntti Persilja
  • Kasviöljyä paistamiseen

Jauhelihakeitto ohje

Ruskista jauheliha paistinpannulla.

Kuori ja pilko juurekset.

Kuullota hetki juureksia pienessä määrässä kasviöljyä.

Lisää vesi, fondi ja mausteet.

Anna kiehahtaa ja lisää ruskistettu jauheliha.

Anna kiehua hiljalleen noin 30 min, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Hienonna persilja, lisää joukkoon ja tarjoile.

Kommentointi

Miltä Jauhelihakeitto maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 40 min
  • Valmistusaika 40 min
  • Kalorit 235 kcal / annos
  • Arvosana 4.6 / 5 perustuen 26 arvioon
  • Reseptin laatija