Haukipullat on kevyt herkkuruoka

Kalaa on hyvä syödä pari kertaa viikossa ja tällä reseptillä valmisettuna saa aikaan herkulliset haukipullat. Hauki jakaa yleensä mielipiteitä makunsa ja ruotoisuutensa takia, mutta kun hauen jauhaa kunnolla niin ruotoja ei tarvitse pelätä. Meidän tavallamme valmistettuna loihdit maistuvan kalaruuan!

Ainesosat

Neljä annosta

  • 300 g Jauhettu hauki
  • 3 dl Kevytkerma
  • ½ puntti Pilkottu tilli
  • 6 g Suolaa
  • voita paistamiseen, pippuria

Haukipullat ohje

Sekoita hauen joukkoon kerma pallovatkaimella, lisää suola ja pilkottu tilli, sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.

Pyöräytä lusikalla massasta pullia kuumalle pannulle jossa tilkka öljyä, lisää nokare voita.

Paista pullat kauniin ruskeiksi ja loppukypsennä uunissa 175c n5-8 min koosta riippuen.

Tarjoile haluamallasi lisukkeella, esim kermaviilikastike ja uudet perunat.

Käytä tuoretta tilliä.

Kommentointi

Miltä Haukipullat maistui? Kerro muille reseptin lukijoille.

Reseptin tiedot
  • Valmisteluaika 30 min
  • Valmistusaika 30 min
  • Kalorit 155 kcal / annos
  • Arvosana 4.8 / 5 perustuen 59 arvioon
  • Reseptin laatija